Erik Brox

Bättre monterings- ergonomi tack vare Camatec-lösning

Tack vare en nykonstruktion från Camatec kan montörer vid Bombardier i fortsättningen installera elektronik till loktaken på ett smidigare och mindre slitsamt sätt.
Tågtillverkaren Bombardier i Västerås vill göra det enklare att montera elektronik på taken till loken.
– Det sitter en låda på tre gånger tre meter på taken och den är fylld med elektronik, säger Erik Brox vid Camatec, ed cheap ansvarig för projektet.
När teknikerna på Bombardier ska fylla lådan uppstår ofta besvärliga arbetsställningar och det var det man ville undvika.
– Nu har vi skapat en konstruktion med en ram som går att höja, sänka och tippa åt sidan, förklarar Erik Brox. Därmed förbättras ergonomin väsentligt för monteringspersonalen.
Camatecs lösning på Bombardiers problem bygger på en tvåpelars billyft som byggs om.
– Detta blir en första leverans till Bombardier som ska utvärderas, konstaterar Erik Brox. Vi ser det som ett bra tillfälle att visa vad Camatec går för och hoppas naturligtvis på fortsatt samarbete med det Västeråsbaserade företaget.
Camatec tillhandahåller hela produktionskedjan, från konstruktion till tillverkning och installation. Ramen kommer att monteras och testas vid Camatecs egen verkstad i Sunne.

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *