Camatecs nya monteringshall

sunne_1_lokal-280x335Camatecs nya monteringshall bäddar för ännu större helhetsansvar

Camatec har vuxit igen, den här gången i Sunne.

Jonas Hermansson ansvarar för Camatecs nya testnings- och monteringshall i Sunne.

– Tack vare den här satsningen kan vi ta ett ännu större helhetsansvar än tidigare, säger han. Vi kan hantera ett uppdrag hela vägen från ritbordet till färdig produkt.

Att ta helhetsansvar har i allt större utsträckning blivit ett signum för Camatec.

– Ofta när en kund anlitar en ingenjörsbyrå så tvingas kunden kvarstå som projektledare och själv samordna konstruktionsritningarna från ingenjören med montering och kanske elektronik.

– Det är ett drygt arbete som inte alltid blir så effektivt, konstaterar Jonas Hermansson, som själv hade en gedigen bakgrund som resemontör innan han studerade vidare till ingenjör. Han har alltså följt processen från olika håll och vet vad han pratar om.

Tar steget fullt ut

– Nu tar vi steget fullt ut och erbjuder våra kunder att utveckla en produkt åt dem och ta hand om hela processen fram till leverans av den färdiga hårdvaran.

I anslutning till den nya monteringshallen i Sunne finns både monterings- och svetskompetens. Sunne Svetsteknik finns i samma lokaler och kommer att ha ett nära samarbete med Camatec och Jonas Hermansson.

Korta kommunikationsvägar

– Ju kortare besluts- och kommunikationsvägar vi har, desto mer effektiva blir vi för våra kunder, säger Jonas. Enklare än så här kan det knappast bli. Monteringshallen är dimensionerad för ett fåtal projekt åt gången och meningen är inte att det ska bli någon stor serieproduktion i verkstaden.

Små serier

– Camatec får ofta uppdrag där en enda specialutrustning ska tas fram, så mest kommer det att handa om enstaka maskiner och speciallösningar. Men vi har sagt att vi kan göra små serier, skulle beställningen komma upp i större volymer lägger vi ut produktionen på en annan tillverkare, förklarar Jonas Hermansson.

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *