Daniel Nordin

Daniel Nordin

Maskinkonstruktion
021 37 20 709
072 - 050 33 02
daniel.nordin@camatec.se

En bra beskrivning på mig är att jag stolt kallar mig nörd. Oavsett om det är tekniknörd eller musiknörd.
Jag är uppväxt i Tillberga som är en förort till Västerås. Det är en riktig idrottsförort där jag från unga ben, upp i tonåren spelade fotboll och innebandy.

Från att jag fick ett stipendium som bästa teknikstudent under högstadiet så har resan varit spikrak. Den har gått via teknikgymnasiet med designinriktning till en civilingenjörsexamen inom innovation och produktdesign. Parallellt med detta har jag hunnit med en lång karriär på RemaSawco (tidigare RemaControl) över 11 år. Där började jag en gång i tiden på produktion och landade tillslut i ett examensarbete på civilingenjörsprogrammet med ett produktutvecklingsprojekt av en skyddsutrustning mot röntgenstrålning till deras system RemaLog X-Ray.

När jag inte använder vänster hjärnhalva som stolt tekniknörd så använder jag höger hjärnhalva till musiken. Jag spelar alla instrument jag kommer över och spelar allt ifrån jazz och blues till rock. Jag har hunnit med många olika projekt med allt ifrån studioverksamhet till turnerande live musiker. Det farliga med detta är när man börjar kombinera teknikintresset med musiken. Det tog inte lång tid innan man började gå i tankebanorna ”kan man inte göra det där så här” eller ”det där måste man kunna lösa på ett bättre sätt”. Sen vipps så började man experimentera med allt från att bygga om instrument till att konstruera egna effekter och racklösningar. Så CAD-programmen går även varmt på fritiden.

Jag har ett starkt driv för nya utmaningar och ny kunskap, det finns alltid något nytt att lära sig.