Camatec ligger före trenden

Camatec ligger före trenden – jobbar med hela lösningar

– Trenden inom industrin är att man i allt högre grad efterfrågar hela lösningar, anesthetist inte bara konsulttimmar, konstaterar Camatecs nye VD Johan Ljungner.
– Det passar oss utmärkt eftersom vi redan fokuserar på hela processer.

Att jobba med lösningar från ax till limpa – ibland ända fram till egen tillverkning och leverans av specialenheter – har länge varit Camatecs signum, utöver att man säljer konsulttimmar.
I samband med VD-bytet accentueras den inriktningen ytterligare, samtidigt som en ny organisation bäddar för ett större fokus på aktivt säljarbete.
– Nu strukturerar vi upp oss i fyra huvudområden och skapar en marknadsenhet med uppgift att sälja beräkningstjänster, specialmaskiner, maskinkonstruktion och helhetsprojekt.

Camatecs arbete med att skapa en enhetlig och kvalitetssäkrad projektprocess börjar komma i mål.
– Processen har vi i första hand skapat för att ge oss själva ett effektivt verktyg att arbeta efter, men det är ingen nackdel att den samtidigt utgör en förberedelse för ISO-certifiering, konstaterar Johan Ljungner.
Camatec har en stabil orderingång och räknar med fortsatt växande.
– Just nu märker förstås hela branschen av en något svagare konjunktur, men vi har klarat oss bra och har många intressanta projekt på gång, säger Johan Ljungner.

Treårsplanen är stabil tillväxt med en omsättningstillväxt på 10%. Till 2016 bör man också ha rekryterat ytterligare ett tiotal ingenjörer, de flesta i Västerås där man i dag har fem man jämfört med Karlstads fyrtio medarbetare.
– Och så ska vi ha ännu fler projektbundna uppdrag, utöver att vi fortsätter med traditionell resurskonsulting. Det senare är ett sätt för oss att ha närvaro ute hos våra kunder och visa vad vi kan.
En strategi för Norge finns också.
– Här är vårt mål att kunna plocka hem uppdrag till Värmland och utföra dem tillsammans med värmländska verkstadsföretag. Vi kommer inte att aktivt sälja konsulttimmar till norska företag, utan föredrar att jobba fram hela utrustningar eller anpassningar och leverera till den norska kunden.

camatec_tillsammans

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *