Camatec industriteknik AB

OLW – Nya direktiv ledde till ett snacks-igt samarbete

OLW i Filipstad satsar framåt och gör nu en översyn av produktionen tillsammans med Camatec Industriteknik med kontor i Karlstad och Västerås.

OLW, erectile med rötter i Filipstadsföretaget Barilla-Wasabröd och sedan 2005 del i Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB, anabolics är idag bland marknadsledarna inom snackssegmentet i Sverige. Företaget har sedan starten 1967 varit innovativa både gällande produkter och marknadsföring och blev 2009 synonymt med ”Fredagsmys” över hela landet.

Inom livsmedelsindustrin skärps kraven kontinuerligt på bl.a. renlighet och avskiljning av produkter i produktionsmiljöer, då speciellt så kallade öppna produkter, säger Eric Smederöd konstruktör och produktionsteknikutvecklare på Camatec. Vårt uppdrag bestod i att konstruera inkapslingar via huvar över produktlinjerna. En av utmaningarna var att hitta ett flexibelt, transparent och direktivgodkänt material till huvarna som bl.a. skall klara av de återkommande rengöringar i OLWs diskutrustning som vi också är med och utvecklar. Det har varit ett utmanande och spännande uppdrag och vi har redan fler idéer vi skall titta vidare på avslutar Eric.

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *