Konstruktion och produktutveckling

Konstruktion & Produktutveckling

Tillsammans har vi mer är 500 års erfarenhet av maskinkonstruktion från en mängd branscher och den ökar ständigt. Anlitar du oss får du tillgång till vår kunskap genom en hel projektgrupp eller genom den enskilde medarbetaren på uppdrag hos dig. Ett viktigt ledord för oss är tillsammans, vi hjälper varandra och drar nytta av varandra, oavsett vart vi sitter och jobbar. Vi tar ansvar för att ge den bästa leveransen i stort och i smått.

Produktionsteknik

Produktionsteknik

Vi har en hel palett av kompetens som kan hjälpa dig att öka snurren i din produktion, förbättra arbetsmiljön, ergonomin eller höja säkerheten. När vi kombinerar vårat kunnande kan vi bygga anpassade specialmaskiner och produktionsutrustningar, vi bygger nästan allt. Det du inte kan beställa färdigt från en katalog kan vi hjälpa vi till med.  Vi gör smarta integrationer av kollaborativa robotar, simulerar processer med hjälp av förstärkt verklighet och AI. I alla projekt ser vi till att allt följer gällande lagar och direktiv, vi hjälper dig med en trygg CE-märkning.

3D scanning och reverse engineering (RE)

3D scanning & RE / 3D Printing & Prototyping

Vi erbjuder en rad spännande 3D-tjänster inom 3D-scanning, Reverse Engineering, 3D-printing och prototypframtagning. 3D-teknik kan användas för Digital Twin, BIM, Kroppsscanning, Konstbevarande, Kvalitetskontroll, Dokumentering med mera. Användningsområdena är många, fantasin är begränsningen.

Projektledning och utvecklingsprojekt

Projektledning & Utvecklingsprojekt

I alla våra projekt och helhetsåtaganden utser vi en projektledare som håller projektet på rätt köl och dig välinformerad. Behöver du en projektledare eller varför inte ett helt team så sätter Camatec ihop ett engagerat team med rätt kompetenser för ditt projekt, när de behövs.

Beräkningsteknik

Beräkningsteknik

Våra beräkningsingenjörer håller en mycket hög nivå och spelar en viktig roll för att vi snabbt och smidigt ska komma i mål med ditt uppdrag. Genom att de jobbar tätt tillsammans med konstruktörerna sparar vi tid och du pengar.

Image module

Camatec DEFENCE

Vi har i flera årtionden hjälpt svenska försvarsföretag att utveckla och konstruera tekniskt utmanande system. De personer som arbetar med att skydda landet och våra värderingar, kan räkna med att vi gör allt, för att deras tekniska system ska fungera i det yttersta läget. Vi kan inte prata så mycket om de projekt vi genomfört i närtid, men eftersom vi 3D- scannat regalskeppet Vasa nyligen, kan vi stoltsera med att vi arbetat med försvarsmateriel från 1600-talet fram till modern tid!

Image module

Maskinsäkerhet & CE-Märkning

Vår vision är att ingen blir skadad eller dödad i sitt arbete. För att hjälpa till att uppnå detta har vi samlat kompetens inom området maskinsäkerhet. Vi kan hjälpa er igenom hela processen för ökad säkerhet på er anläggning eller inom er produktutveckling. Med vår samlade kompetens inom Camatec kan även leverera kompletta specialanpassade maskiner, nyckelfärdiga hos er.

Image module

Green Field

Vi är din nyckel till att boosta produktionskapaciteten! Att ta en produkt från prototyp till fullskalig produktion är en krävande resa. Det är här vi kommer in med vår Green Field Expertis, och vi gör det enkelt och effektivt för dig. Kort sagt, vi är din pålitliga partner för att ta din prototyp till marknaden med smidig övergång och maximerad kapacitet.

0
År av sammanlagd erfarenhet
Vi kan det här!
0
Lösta problem
Finns inget vi går bet på!
0
Vi väljer dig
Vi väger alla jobb lika tungt!
0
Sportutövare
Vi har bra kondition och orkar ta hand om er!